Pasta met worst en zongedroogde tomaatjes

Foto Cathy Van de Moortele
Pasta smaakt altijd. Pasta mag niet ontbreken in mijn weekmenu's. Dat wil niet zeggen dat ik iedere week spaghetti bolognaise of mac & cheese klaarmaak. Er zijn zoveel mogelijkheden. Wees creatief, kijk wat je in huis hebt en experimenteer. Ik had nog een potje zongedroogde tomaatjes op olie staan en kippenworst in de diepvriezer. Nog wat zelfgemaakte tagliatelle daarbij en hups! Makkelijk, snel en het is weer smullen aan tafel. Geef er nog een groene salade bij (rucola vind ik heerlijk) en je hebt een volledige maaltijd.  

Wat hebben we nodig:
  • verse pasta van 200 gr bloem en 2 eieren
  • olie
  • 4 kippenworsten, in stukken geknipt met een schaar
  • 2 eetlepels boter
  • 2 tenen look, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 eetlepels vloeiende bloem
  • 350 ml bouillon
  • 100 ml room
  • 75 gr zongedroogde tomaatjes in olie, uitgelekt en in reepjes gesneden
  • 25 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • kruiden naar smaak (oregano, basilicum, Italiaanse kruiden, provençaalse kruiden, ..)
  • enkele chilivlokjes of wat sambal oelek voor meer pit
  • peper en zout
  • verse peterselie, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Maak het pastadeeg klaar en laat het 15 min afgedekt rusten. Maak tagliatelle van het deeg.
  • Kook de pasta al dente en giet hem af.
  • Verhit wat olie in een pan en bak de stukjes worst mooi bruin. Haal ze uit de pan en zet ze aan de kant.
  • Laat de boter smelten in een steelpan. Laat de look fruiten terwijl je goed roert. Zet de warmte niet te hoog, zodat de look niet aanbakt.
  • Klop de bloem door de look en voeg geleidelijk aan de bouillon toe. Laat de saus mooi glad indikken.
  • Roer de room door de saus en voeg de zongedroogde tomaat, Parmezaanse kaas en kruiden toe.
  • Laat de saus nog even indikken op het vuur.
  • Roer de pasta en de worst door de saus.
  • Werk af met verse peterselie en dien meteen op.
TIP:

Je kan ook gerookte worst of kaasworst gebruiken in dit recept.
Uiteraard kan je ook gedroogde pasta of verse pasta uit de supermarkt gebruiken.
Dit gerecht is voldoende voor 4 personen.

Reacties