Kerstkoekjes

Foto Cathy Van de Moortele
Lekker kruidig, deze kerstkoekjes. De versiering is zo leuk om te doen en je kan ze als cadeautje inpakken voor je leukste vrienden. Ho-ho-ho!

Wat hebben we nodig:
  • 175 gr boter, op kamertemperatuur
  • 220 gr kristalsuiker
  • 320 gr kandijsiroop
  • 1 ei
  • 600 gr bloem, gezeefd
  • 7 gr zout
  • 7 gr bakpoeder
  • 3 gr natriumbicarbonaat
  • 10 gr speculooskruiden
Hoe gaan we te werk:
  • Mix de boter met de suiker in de kom van de Kenwood, met de draadklopper.
  • Voeg de kandijsiroop en het ei toe en mix nogmaals.
  • Voeg de bloem, het zout, het bakpoeder, natriumbicar en specerijen toe aan het deeg.
  • Gebruik de K-klopper om het deeg mooi homogeen te krijgen.
  • Laat het deeg 1u afgedekt in de koelkast staan.
  • Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad.
  • Gebruik koekjesvormen om de koekjes uit te steken. 
  • Leg de koekjes met enige tussenruimte op de bakplaat. De koekjes lopen niet echt uit, maar je wilt ook niet dat ze aan elkaar vast zitten.
  • Bak de koekjes 10 min of tot ze stevig zijn. 
  • Laat de koekjes 10 min afkoelen op het bakblik. Verwijder ze voorzichtig met een spatel en laat ze verder afkoelen op een rooster.
  • Versier de koekjes naar smaak met glazuur of gesmolten chocolade en eetbare versiering.
TIP:

Dit recept is goed voor zo'n 72 ronde koekjes met een diameter van 5 cm.

Reacties