Kerstkoekjes
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 175 gr boter, op kamertemperatuur
- 220 gr kristalsuiker
- 320 gr kandijsiroop
- 1 ei
- 600 gr bloem, gezeefd
- 7 gr zout
- 7 gr bakpoeder
- 3 gr natriumbicarbonaat
- 10 gr speculooskruiden
- Mix de boter met de suiker in de kom van de Kenwood, met de draadklopper.
- Voeg de kandijsiroop en het ei toe en mix nogmaals.
- Voeg de bloem, het zout, het bakpoeder, natriumbicar en specerijen toe aan het deeg.
- Gebruik de K-klopper om het deeg mooi homogeen te krijgen.
- Laat het deeg 1u afgedekt in de koelkast staan.
- Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad.
- Gebruik koekjesvormen om de koekjes uit te steken.
- Leg de koekjes met enige tussenruimte op de bakplaat. De koekjes lopen niet echt uit, maar je wilt ook niet dat ze aan elkaar vast zitten.
- Bak de koekjes 10 min of tot ze stevig zijn.
- Laat de koekjes 10 min afkoelen op het bakblik. Verwijder ze voorzichtig met een spatel en laat ze verder afkoelen op een rooster.
- Versier de koekjes naar smaak met glazuur of gesmolten chocolade en eetbare versiering.
Dit recept is goed voor zo'n 72 ronde koekjes met een diameter van 5 cm.
Reacties