Gehaktbroodje met spek en kaas

Foto Cathy Van de Moortele
Gehakt, spek en kaas: drie ingrediënten die niet in je ijskast kunnen ontbreken. Als je ze dan samen combineert, kan je alleen nog ooh en aarggh zeggen. Dit gehaktbroodje maak je helemaal zelf en je hebt genoeg om de volgende dag nog voor broodbeleg te zorgen.

Wat hebben we nodig:
  • 600 gr (kippen)gehakt
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • verse peterselie, fijngesnipperd
  • 1 ei
  • 3 - 4 eetlepels paneermeel
  • 100 gr spekreepjes
  • 75 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 175°C. Zet een cakevorm klaar.
  • Meng het gehakt met de ui, peterselie, het ei, paneermeel, spek en kaas. Ik gebruik hiervoor de Kenwood met de draadklopper.
  • Maak je handen vochtig en vorm een gehaktbroodje van deze mengeling.
  • Leg het gehaktbroodje in de cakevorm.
  • Bak 1u in de oven of tot het vlees mooi gekleurd en gaar is.
TIP:

Ik maak dit gehaktbroodje zowel met kippengehakt als varkensgehakt. Puur rundergehakt is te droog, maar je kan het wel mengen met varkensgehakt, half om half.

Reacties