Quesadilla met zwarte bonen en maïs
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg5fpKJqmxvvymm69Ly238NN7DE3b5SEDSRk3GodCjGQxRyFNmwJX_FIuB1I1CS-m2-M9IFwIQ6qpmFHPM8PMtzKw3WPW9cZEp1iU0C2-_Hzfz6KmT0_BGA-uQkvhwTeDAYrHk57yLmI8Du/s320/quesadilla+met+zwarte+bonen.jpg)
Wat hebben we nodig:
- 1 recept home made wrap
- 1 eetlepel olie
- 1 blik zwarte bonen
- 1 teen look, gepeld en geperst
- garam masala naar smaak
- snuifje gerookte paprika
- 50 ml water
- 1 klein blikje maïskorrels
- 1/2 pot salsa mild
- 125 gr cheddar, grof geraspt
- 4 pijpajuintjes, schoongemaakt en fijngesnipperd
- Maak het deeg klaar voor de wraps.
- Verhit wat vetstof in een kookpot. Voeg de zwarte bonen toe, met het vocht waar ze in zitten.
- Kruid met look, garam masala en paprikapoeder. Voeg het water toe. Laat de bonen zo'n 8 min pruttelen en giet ze dan af. Laat ze helemaal uitlekken.
- Roer de maïskorrels door de bonen.
- Bak de 4 wraps aan beide kanten en hou ze warm onder een handdoek.
- Beleg 1 wrap met bonenmix. Schep er wat salsa op en strooi er de helft van de kaas over. Werk af met pijpajuintjes en een tweede wrap.
- Breng de quesadilla voorzichtig over naar je pan en bak hem aan beide zijden, tot de vulling mooi warm is en de kaas gesmolten is.
- Snij de quesadilla in 4 met een pizzasnijder en geef er guacamole en zure room bij.
Ook koud zijn deze quesadilla's lekker.
Reacties