Couscoussalade met quinoa
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 100 gr couscous
- klontje boter
- 2 eetlepels quinoa
- 2 gedroogde abrikozen, gesnipperd
- 1 koffielepel garam masala
- 1/2 puntpaprika, ontpit
- olie
- mespuntje komijn
- mespuntje koriander
- verse peterselie, fijngesnipperd
- Overgiet de couscous met kokend water tot hij net onder staat. Dek het kommetje af met een bord. Laat de couscous wellen.
- Toast de quinoa in een antikleefpannetje tot hij goudkleurig en geroosterd is.
- Giet resterend vocht van de couscous weg.
- Roer een klontje boter door de couscous, samen met de getoaste quinoa, abrikozensnippers.
- Kruid met garam masala.
- Vet de puntpaprika aan beide zijden in met wat olie. Kruid met komijn en koriander.
- Grill de paprika in je croque machine tot hij zwarte streepjes heeft.
- Snij de paprika in reepjes en meng hem door de couscoussalade.
- Werk af met verse peterselie.
Je kan ook nog getoaste amandelschilfertjes of pistachenoten door de couscous mengen.
Garam masala is een Indische kruidenmix.
Reacties