Couscoussalade met quinoa

Foto Cathy Van de Moortele
Lekker als koude salade, maar ook warm of als aperitiefhapje te gebruiken. Veelzijdig en smakelijk!

Wat hebben we nodig:
  • 100 gr couscous
  • klontje boter
  • 2 eetlepels quinoa
  • 2 gedroogde abrikozen, gesnipperd
  • 1 koffielepel garam masala
  • 1/2 puntpaprika, ontpit
  • olie
  • mespuntje komijn
  • mespuntje koriander
  • verse peterselie, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Overgiet de couscous met kokend water tot hij net onder staat. Dek het kommetje af met een bord. Laat de couscous wellen.
  • Toast de quinoa in een antikleefpannetje tot hij goudkleurig en geroosterd is.
  • Giet resterend vocht van de couscous weg.
  • Roer een klontje boter door de couscous, samen met de getoaste quinoa, abrikozensnippers.
  • Kruid met garam masala.
  • Vet de puntpaprika aan beide zijden in met wat olie. Kruid met komijn en koriander. 
  • Grill de paprika in je croque machine tot hij zwarte streepjes heeft.
  • Snij de paprika in reepjes en meng hem door de couscoussalade.
  • Werk af met verse peterselie.
TIP:

Je kan ook nog getoaste amandelschilfertjes of pistachenoten door de couscous mengen.
Garam masala is een Indische kruidenmix.

Reacties