Veggie wrap met zoete aardappel en zwarte bonen

Foto Cathy Van de Moortele
Op een doordeweekse dag, zou ik de jongste dochter halen op haar kot, om samen op stap te gaan. Normaal gaan we dan eerst lunchen, maar daar hadden we deze keer geen tijd voor. Ik had thuis haar lunch klaar gemaakt zodat ze die in de auto op kon eten. Wat denk je van deze heerlijke veggie wrap met zoete aardappel? Goed plan?

Wat hebben we nodig:
  • 1 zoete aardappel, geschild en in dikke plakken gesneden
  • 1 eetlepel olie
  • snuif komijn
  • peper en zout
  • 1 recept home made wraps
  • 1 blik zwarte bonen
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje look, gepeld en geperst
  • 50 ml water
  • snuifje koriander
  • snuifje komijn
  • snuifje gerookte paprika
  • snuifje zout
  • Philadelphia roomkaas naar smaak
  • ijsbergsla, in fijne reepjes gesnipperd
  • verse, jonge spinazie, goed gewassen en gedroogd
  • 1 tomaat, in plakjes gesneden
  • 1 rode ui, in fijne ringen gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng de plakjes zoete aardappel met de olie, komijn, peper en zout.
  • Leg de aardappelplakjes op het bakpapier in één laag.
  • Rooster de aardappelen 10 min, draai ze om en rooster ze nog 15 min tot ze goudbruin zijn.
  • Laat de aardappelen afkoelen.
  • Maak het wrap deeg en bak de wraps.
  • Doe de bonen met het sap, de olie, look, water en specerijen in een steelpan. Warm ze goed door en giet ze daarna af. Niet afspoelen.
  • Besmeer de wraps met de roomkaas.
  • Verdeel de ijsbergsla, spinazie, zoete aardappel, zwarte bonen, tomaat en rode ui over de wraps en laat de randen vrij.
  • Vouw de zijkanten naar binnen en rol de wraps dan voorzichtig op.
  • Snij de wraps door.
TIP:

Je kan ook guacamole gebruiken ipv roomkaas, of salsa als je het graag pittig hebt.
Je kan de wraps ook bakken in de pan en warm serveren.
Je kan de zoete aardappel ook wassen, inprikken en 5 min garen in de microgolf. Pel hem, snij hem in dikke plakken en bak de plakken in de pan in wat olie. Kruid met komijn, peper en zout.

Reacties