Zweedse Kladdkaka
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 70 gr bloem
- 25 gr pure cacao
- snuifje zout
- 2 eieren
- 300 gr kristalsuiker
- 1 eetlepel vanille extract
- 100 gr boter, gesmolten
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Vet een lage, ronde bakvorm lichtjes in.
- Zeef de bloem met de cacao en het zout.
- Klop de eieren los met de suiker tot de suiker opgelost is.
- Meng de droge ingrediƫnten door de natte tot ze net gemengd zijn. Klop niet langer dan nodig.
- Roer de vanille en boter door het beslag.
- Giet het beslag in de vorm.
- Bak de taart in het onderste deel van de oven gedurende 35 min.
- De taart moet lichtjes opgesteven zijn in het midden. Ze zal nog verder opstijven tijdens het afkoelen.
- Laat de taart volledig afkoelen in de vorm op een taartrooster.
Eet de taart lauwwarm met vanillesaus en slagroom of eet ze koud.
Reacties