Zweedse Kladdkaka

Foto Cathy Van de Moortele
In Zweden weten ze wel hoe ze op een eenvoudige manier een heel lekkere chocoladetaart kunnen bakken. Zorg dat er niet te veel mensen in de buurt zijn wanneer de taart uit de oven komt, of ze krijgt de kans niet om af te koelen. Ze is snel klaar en even snel weer op.

Wat hebben we nodig:
  • 70 gr bloem
  • 25 gr pure cacao
  • snuifje zout
  • 2 eieren 
  • 300 gr kristalsuiker
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 100 gr boter, gesmolten
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Vet een lage, ronde bakvorm lichtjes in.
  • Zeef de bloem met de cacao en het zout.
  • Klop de eieren los met de suiker tot de suiker opgelost is.
  • Meng de droge ingrediĆ«nten door de natte tot ze net gemengd zijn. Klop niet langer dan nodig.
  • Roer de vanille en boter door het beslag. 
  • Giet het beslag in de vorm.
  • Bak de taart in het onderste deel van de oven gedurende 35 min.
  • De taart moet lichtjes opgesteven zijn in het midden. Ze zal nog verder opstijven tijdens het afkoelen.
  • Laat de taart volledig afkoelen in de vorm op een taartrooster.
TIP:

Eet de taart lauwwarm met vanillesaus en slagroom of eet ze koud.

Reacties