Ovenpotje met linzen en chorizo
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- olie
- 600 gr krieltjes, gewassen
- 4 uien, gepeld en in 4 gesneden
- 300 gr chipolata/chorizo worstjes
- 250 gr blonde linzen
- 2 tomaten, grof gehakt
- peper en zout
- 1 tak rozemarijn
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Vet een ovenschaal lichtjes in met olie. Doe de krieltjes in de schaal in Ć©Ć©n laag en laat ze gaar worden in de oven.
- Verhit een pot met zware bodem en doe er een beetje olie in.
- Fruit de uien tot ze zacht en gekleurd zijn. Haal ze uit de pot.
- Voeg nog een beetje olie toe. Knip de worstjes in beetgare stukken en bak ze bruin in de olie.
- Zet ondertussen de linzen onder water en kook ze tot ze gaar zijn. Giet resterend water niet weg, maar gebruik het om het gerecht te bevochtigen als het te droog blijkt.
- Meng de uien met de worst, linzen, tomaat en aardappeltjes.
- Kruid met peper en zout en rozemarijn. Meng goed.
- Zet de pot nog even terug in de oven tot het gerecht goed warm is.
Je kan ook een blik tomatenblokjes gebruiken ipv verse tomaten.
Reacties