Courgette noodles met citroen en Parmezaanse kaas

Foto Cathy Van de Moortele
Deze keer geen warm gerecht, maar een supersnelle noodle salade. En nog niet eens boordevol koolhydraten, wat je wel zou verwachten van een traditionele noodle salade. Deze noodles maak je zelf, van courgette. Met je spiraalsnijder uiteraard!

Wat hebben we nodig:
  • 2 smalle courgettes, gewassen en ontdaan van de uiteinden
  • het sap van 1 grote citroen
  • 2 eetlepels olie
  • 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1/2 rode paprika, ontpit en in fijne brunoise gesneden
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Gebruik je spiraalsnijder om noodles te maken van je courgettes.
  • Doe de noodles in een kom.
  • Klop het citroensap met de olie en giet de dressing over de courgettes.
  • Strooi de kaas over het gerecht en meng, samen met de paprikablokjes.
  • Kruid met peper en zout en meng nogmaals.
  • Serveer meteen.
TIP:

Dit is geen gerecht om lang om op voorhand te maken, maar dat hoeft ook niet, want in een handomdraai staat dit noodle gerecht op tafel.
Ik gebruik mijn Bamix staafmixer om de Parmezaanse kaas tot korreltjes fijn te malen. Geraspt is niet zo leuk in een koude salade.

Reacties