Burrito met kippengehakt en kidney bonen
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 recept home made wraps
- 500 gr kippengehakt
- 1/2 zakje, fajita kruidenmix
- 1 recept salsa
- 1 blik kidney bonen, gespoeld en uitgelekt
- 1/2 bussel koriander, grof gesnipperd
- 125 gr cheddar, grof geraspt
- avocado, ontpit, geschild en in partjes gesneden
- kropsla, gewassen en gesnipperd
- 100 gr zure room
- Maak het deeg voor de wraps klaar en laat het rusten in plastic folie.
- Bak het gehakt rul in een grote, hete antikleefpan. Ik gebruik hiervoor mijn Tarte Tatin pan van Le Creuset. Je hoeft geen vetstof toe te voegen. Laat het vlees maar een beetje korsten en draai het geregeld om.
- Kruid met de fajita kruidenmix.
- Gebruik je pureestamper om het vlees fijn te maken.
- Voeg de salsa toe en roer goed om.
- Doe de bonen en de koriander bij de vleessaus en roer om. Laat de saus zachtjes sudderen.
- Maak 4 wraps van het deeg en bak ze in een hete antikleefpan tot ze lichtgekleurd zijn. Hou ze warm en zacht onder een vochtige handdoek.
- Leg een wrap voor je op een bord.
- Maak een denkbeeldige rij op de onderste helft van de wrap. Schik hierop de vleessaus, cheddar kaas, avocado, gesnipperde sla, zure room.
- Rol de burrito op en geniet van Mexico.
Moest er nog een wrap en saus over zijn, stel hem dan samen (zonder sla en zure room) en rol hem in aluminium folie. Vries de wrap in en hou hem als laat-avond-snack achter de hand.
Reacties