Cordon bleu gehaktballetjes

Foto Cathy Van de Moortele
Zalig, deze combi van gehakt-kaas-ham. Ik heb ze redelijk groot gemaakt, omdat ik ze wil serveren met aardappelpuree en erwtjes. Maar je kan ze ook kleiner maken en ze als aperitiefhapje aanbieden. Ook leuk om koud mee te nemen bij de lunch.

Wat hebben we nodig:
  • 450 gr gemengd gehakt
  • 100 gr ham, gesnipperd
  • 50 gr rode ui, fijngesnipperd
  • snuif lookpoeder
  • peper en zout
  • 1 ei
  • 75 - 100 gr paneermeel
  • 250 gr mozzarella cuisina, in 15 blokjes gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Doe het gehakt in een grote kom.
  • Voeg de ham en ui toe en kruid met lookpoeder, peper en zout.
  • Klop het ei los en voeg het toe. Kneed alles goed samen met je handen.
  • Voeg net genoeg paneermeel toe tot het gehakt niet meer te plakkerig maar ook niet droog is. 
  • Stort het bereid gehakt op je werkblad en vorm er een grote rechthoek van. 
  • Verdeel de rechthoek in 15 gelijke vakjes met een scherp mes. Nu kan je balletjes vormen van dezelfde grootte.
  • Plat een portie gehakt af, leg er een blokje mozzarella op en vouw het gehakt dicht.
  • Maak er een balletje van. 
  • Leg alle gehaktballetjes in een silicone vorm met 15 uitsparingen. Ik gebruik hiervoor de Tupperware Multiflex mini tartelettes.
  • Bak de balletjes 20 min of tot ze gaar zijn.
TIP:

Gebruik enkel mozzarella cuisina. Deze mozzarella is speciaal voor warme bereidingen, waardoor hij ook mooi zal uitlopen.
Ipv de rechthoek te maken van het gehakt, kan je het gehakt ook afwegen en dan verdelen in 15 gelijke porties.
Heb je geen oven? Bak de balletjes dan in de pan, tot ze rondom rond mooi gebruind en gaar zijn.
Geen rode ui in huis? Kies dan gewoon een witte ui.

Reacties