Quiche met prei en artisjok
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 rol bladerdeeg
- vetstof
- 1 1/2 prei, enkel het wit en lichtgroen, gewassen en fijngesnipperd
- 1 bokaal artisjokharten, uitgelekt en grof gehakt
- peper en zout
- 3 eieren
- 250 ml room
- 2 eetlepels paneermeel
- 100 gr mozzarella cucina, grof geraspt
- Verwarm de oven voor op 180°C. Leg het bladerdeeg met bakpapier in een lage, geribbelde bakvorm.
- Prik het bladerdeeg verschillende malen in met een vork en zet de vorm in de koelkast tot de oven warm is.
- Laat wat vetstof smelten in een pan.
- Fruit de uisnippers tot ze wat kleur krijgen.
- Voeg de artisjokharten toe en laat ze even meebakken.
- Kruid met peper en zout.
- Schep de vulling op een bord en spreid het open zodat de vulling kan afkoelen. Dit vermijdt dat het bladerdeeg slap wordt.
- Klop de eieren los met de room. Kruid met peper en zout.
- Haal het bladerdeeg uit de koelkast.
- Bestrooi de bodem met paneermeel. Het paneermeel zal overtollig vocht opslorpen en zorgen voor een krokante bodem.
- Doe de vulling in de quichebodem.
- Bestrooi met mozzarella.
- Giet het eierroommengsel over de groentjes.
- Schuif de quiche in de oven en bak ze 30 min of tot ze mooi gaar en gekleurd is.
Zowel warm als koud is deze quiche een aanrader.
Reacties