Romige bieslookaardappeltjes

Foto Cathy Van de Moortele
Lijkt een beetje op een gratin dauphinois, omwille van de room en de aardappelen, maar is iets eenvoudiger. Geniet!

Wat hebben we nodig:
  • 4 grote, kookvaste aardappelen, geschild en gewassen
  • 200 ml room
  • 50 ml melk
  • 30 gr boter
  • peper en zout
  • verse bieslook
Hoe gaan we te werk:
  • Snij de aardappelen in gelijke blokjes van 2cm. Doe ze in een pot met zware bodem, type Le Creuset.
  • Overgiet de aardappelblokjes met de room en de melk en doe het klontje boter er bij.
  • Breng de aardappeltjes aan de kook. Kruid met peper en zout. Zet een deksel op de pot en laat de aardappelen op een zacht vuurtje gaar worden.
  • Versnipper de bieslook boven het gerecht en roer voorzichtig dooreen.
TIP:

Je kan ook een laurierblaadje en wat nootmuskaat toevoegen, maar deze versie is al helemaal geslaagd an sich.

Reacties