Krokante kippenvleugels

Foto Cathy Van de Moortele
Altijd superblij als mijn Koopeenkip pakket gearriveerd is. Ik hou dan meestal een paar pakjes in de koelkast en de rest gaat de vriezer in. Kippenvleugels kocht ik vroeger nooit. Ik had er gewoon geen band mee. Nu ze in mijn pakket zitten, moet ik er wel mee aan de slag en ik vind ze heerlijk! Dit recept bijvoorbeeld: knapperig gekruid vel en botermalse kip. Moet ik nog meer zeggen?

Wat hebben we nodig:
  • 2 eetlepels bloem
  • snuif zout
  • draai van de pepermolen
  • 1 eetlepel zachte paprika (of pittig als je dat lekker vindt)
  • 2 eetlepels olie
  • 6 - 8 kippenvleugels
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie (voor een snelle opkuis achteraf).
  • Meng de bloem met de kruiden in een grote kom. Roer er de olie doorheen.
  • Doe de vleugels in de kom en kneed de marinade in de kip.
  • Leg de kippenvleugels op de bakplaat en schuif ze 30 min in de oven.
  • Draai ze om en laat ze verder bakken tot ze goudbruin, gaar en knapperig zijn.
TIP:

Lekker met blue cheese dressing en selderstengels.

Reacties