Aardappelburgertjes met mozzarella
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 200 gr aardappelen, geschild en in gelijke stukken gesneden
- peper en zout
- 80 - 100 gr pastabloem di Cecco 00
- 2 koffielepels bakpoeder
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas, gerasp
- mozzarella cuisina, in 7 blokjes gesneden
- olie
- Kook de aardappelen goed gaar. Giet ze af en laat ze even drogen. Duw de aardappelen door een pureeknijper zodat ze heel fijn zijn. Kruid met peper en zout.
- Voeg de bloem, het bakpoeder en de Parmezaanse kaas toe aan de hete puree.
- Weeg het aardappeldeeg af en verdeel het in 7 gelijke porties.
- Maak balletjes van elke portie en duw ze plat. Duw in elk balletje een stukje mozzarella en bol het deeg weer op zodat de kaas goed verpakt zit. Duw de balletjes iets platter zodat je burgertjes verkrijgt.
- Verhit wat olie in een pan en bak de aardappelburgertjes mooi goudbruin aan beide kanten. Zorg dat ze heet genoeg zijn, zodat de kaas helemaal gesmolten is.
Je kan de aardappelburgertjes met mozzarella nog verrijken met hamsnippers of gerookte kippenreepjes. Wat jij lekker vindt! Maak de balletjes dan iets groter.
Reacties