BLT met avocado

Foto Cathy Van de Moortele
Ik ben gek op zelfgebakken brood. Nu ik weer volop brood aan het bakken ben, wordt er ook weer meer brood gegeten. Deze BLT sandwich (Bacon Lettuce Tomato) heb ik nog opgesmukt met plakjes avocado, die heerlijk wegsmelten tussen dat krokante spek.

Wat hebben we nodig:
  • 2 dikke sneden brood
  • mayonaise
  • (curry) ketchup
  • kropsla, gewassen
  • 1/2 tomaat, in plakken gesneden
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 1/2 avocado, ontpit en geschild en in plakjes gesneden
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Besmeer 1 snede brood met mayonaise en de andere met ketchup.
  • Leg enkele blaadjes sla op de mayonaise en schik daarop de plakken tomaat.
  • Kruid met peper en zout.
  • Leg het spek naast elkaar op een dubbel vel keukenrol en bak het krokant in de microgolf. Reken daar zo'n 3 min voor op volle kracht. Blijf er bij en check regelmatig, zodat het spek niet verbrandt.
  • Leg het spek op de tomaat en werk af met plakjes avocado.
  • Kruid opnieuw met peper en zout.
  • Dek af met de tweede snede brood, met ketchup.
  • Snij door en geniet.
TIP:

Gebruik de avocado meteen. Dan hoef je hem niet te besprenkelen met citroensap.
De curry ketchup geeft kick aan dit broodje.

Reacties