BLT met avocado
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 2 dikke sneden brood
- mayonaise
- (curry) ketchup
- kropsla, gewassen
- 1/2 tomaat, in plakken gesneden
- 4 plakjes ontbijtspek
- 1/2 avocado, ontpit en geschild en in plakjes gesneden
- peper en zout
Hoe gaan we te werk:
- Besmeer 1 snede brood met mayonaise en de andere met ketchup.
- Leg enkele blaadjes sla op de mayonaise en schik daarop de plakken tomaat.
- Kruid met peper en zout.
- Leg het spek naast elkaar op een dubbel vel keukenrol en bak het krokant in de microgolf. Reken daar zo'n 3 min voor op volle kracht. Blijf er bij en check regelmatig, zodat het spek niet verbrandt.
- Leg het spek op de tomaat en werk af met plakjes avocado.
- Kruid opnieuw met peper en zout.
- Dek af met de tweede snede brood, met ketchup.
- Snij door en geniet.
TIP:
Gebruik de avocado meteen. Dan hoef je hem niet te besprenkelen met citroensap.
De curry ketchup geeft kick aan dit broodje.
Reacties