Warm broodje spinazie artisjok
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- vetstof
- 1 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
- 150 gr verse spinazie, gewassen
- peper en zout
- nootmuskaat
- 1 stokbrood, uiteinden verwijderd en in stukken van 10 cm gesneden
- 100 gr Philadelphia roomkaas (light), op kamertemperatuur
- 130 gr artisjokharten, uitgelekt en gehakt
- 150 gr mozzarella cucina, geraspt
- lookpoeder naar smaak
- 30 gr boter, gesmolten
- 1 teen look, gepeld en geperst
- handvol verse peterselie, fijngesnipperd
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Laat wat vetstof smelten in een kookpot en fruit het sjalotje aan.
- Doe de spinazie erbij en laat ze slinken.
- Kruid met peper en zout en verse nootmuskaat.
- Laat de spinazie uitlekken in een zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit.
- Hak de spinazie.
- Verwijder het kruim uit de stukjes stokbrood.
- Meng de roomkaas met de spinazie, artisjokharten, mozzarella en lookpoeder.
- Met een lepel vul je de stukjes stokbrood op.
- Schik de stukjes weer mooi naast elkaar op een vel aluminiumfolie.
- Meng de gesmolten boter met de look en peterselie en vet hiermee het stokbrood in.
- Sluit de aluminiumfolie.
- Bak het broodje 20 min.
Serveer het broodje warm.
Reacties