Warm broodje spinazie artisjok

Foto Cathy Van de Moortele
Ik kan niet zeggen hoe lang het geleden is, dat ik nog eens gewoon een boterham met kaas of ham gegeten heb. Er zijn zelden dagen waarop ik geen inspiratie heb voor een uniek broodje of een andere lekkere hap. Dit warme broodje kan je in stukjes snijden en zo serveren, voor een groepje vrienden of voor 's avonds bij een cheesy film op TV. Of geniet van dit broodje tijdens je zondagse lunch, helemaal op je eentje, met een glaasje rode wijn er bij.

Wat hebben we nodig:
  • vetstof
  • 1 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
  • 150 gr verse spinazie, gewassen
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 1 stokbrood, uiteinden verwijderd en in stukken van 10 cm gesneden
  • 100 gr Philadelphia roomkaas (light), op kamertemperatuur
  • 130 gr artisjokharten, uitgelekt en gehakt
  • 150 gr mozzarella cucina, geraspt
  • lookpoeder naar smaak
  • 30 gr boter, gesmolten
  • 1 teen look, gepeld en geperst
  • handvol verse peterselie, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Laat wat vetstof smelten in een kookpot en fruit het sjalotje aan.
  • Doe de spinazie erbij en laat ze slinken.
  • Kruid met peper en zout en verse nootmuskaat.
  • Laat de spinazie uitlekken in een zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit.
  • Hak de spinazie.
  • Verwijder het kruim uit de stukjes stokbrood.
  • Meng de roomkaas met de spinazie, artisjokharten, mozzarella en lookpoeder.
  • Met een lepel vul je de stukjes stokbrood op.
  • Schik de stukjes weer mooi naast elkaar op een vel aluminiumfolie.
  • Meng de gesmolten boter met de look en peterselie en vet hiermee het stokbrood in.
  • Sluit de aluminiumfolie.
  • Bak het broodje 20 min.
TIP:

Serveer het broodje warm.

Reacties