Salsa

Foto Cathy Van de Moortele
Mexicaanse salsa kan je uiteraard in bokaaltjes kopen en die zijn best OK. Maar ik ken mezelf: als ik het zelf kan maken, waarom dan kiezen voor een potje?

Wat hebben we nodig:
  • 250 ml passata van tomaten
  • 1 kleine rode ui, gepeld en gehakt
  • 1 teen look, gepeld en gehakt
  • 1/2 rode paprika, ontpit en gehakt
  • 1 chili pepertje (optioneel), ontpit en gehakt
  • 1 busseltje koriander, gehakt
  • sap van 1/2 citroen
  • peper en zout
  • snuif paprikapoeder
  • snuif kristalsuiker
  • snuif komijn
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de passata van tomaten in een hoge maatbeker.
  • Voeg de ui, look, paprika, chili peper, koriander en citroensap toe.
  • Mix de ingrediĆ«nten met de staafmixer.
  • Kruid met peper en zout, paprikapoeder, suiker en komijn.
TIP:

In de zomer gebruik je gewoon verse tomaten die je ontpit en hakt. In de winter kies ik voor een goed merk passata.
Gebruik de salsa als dipsaus bij nacho's of roer ze door rul gebakken gehakt met kidney bonen voor een heerlijke burrito.
Wil je de saus wat minder lopend? Giet ze dan door een zeef en laat ze uitlekken tot de gewenste dikte.

Reacties