Panini met kip

Foto Cathy Van de Moortele
Ik koop ze wel eens bij Delhaize: panini broodjes. Je haalt ze uit de verpakking en toast ze in het croque monsieur toestel. Beleg ze met kip en groentjes en je hebt een eenvoudige maar smakelijke lunch.

Wat hebben we nodig:
  • 1 panini broodje, doorgesneden en getoast
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel curry ketchup
  • handvol rucola of kropsla
  • 5 plakjes komkommer
  • 5 ringen rode ui
  • olie
  • 5 champignons, in plakjes gesneden
  • peper en zout
  • 2 kippenhaasjes
  • chakalaka kruiden naar smaak
  • plakje kaas, in repen gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Besmeer het onderste broodje met de mayonaise.
  • Beleg met de sla.
  • Besmeer de andere helft met curry ketchup.
  • Beleg de sla met komkommer en ui.
  • Bak de champignonschijfjes in wat olie. Kruid met peper en zout.
  • Schik de champignons op de komkommer/ui.
  • Kruid de kippenhaasjes met chakalaka kruiden en bak ze gaar in wat olie. 
  • Leg ze op de uiringen.
  • Beleg met jonge kaas.
  • Dek af met het tweede broodje.
TIP:

Geen panini's? Probeer dan pita broodjes.
De chakalaka kruiden zijn lekker pittig. Ik koop ze bij Pit&Pit, een online webshop waar ik al mijn pitten, zaden, noten, gedroogd fruit, kruiden, ... haal.

Reacties