Salade met krieltjes, spek en zachtgekookt ei
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- mesclun sla, gewassen en gedroogd
- 5 krieltjes, gewassen
- 40 gr fijne spercieboontjes, schoongemaakt
- 1 rode biet, gekookt en geraspt
- fleur du sel
- 100 gr fijne spekreepjes
- 2 kakelverse eitjes
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel Griekse yoghurt
- scheutje citroensap
- verse bieslook, gesnipperd
- handjevol preischeutjes
- Schik de sla in een diep bord.
- Kook de krieltjes in licht gezouten water. Giet ze af en halveer ze.
- Snij de boontjes door en kook ze gaar in licht gezouten water. Giet ze af en laat ze schrikken in ijswater.
- Schik de aardappelhelften en de boontjes op de sla en strooi er de bietjes over.
- Bestrooi de aardappeltjes met fleur du sel.
- Bak de fijne spekreepjes krokant in een antikleefpannetje. Laat ze uitlekken op huishoudrol.
- Verdeel het spek over de salade.
- Kook de eitjes zacht. Pel ze, halveer ze en leg ze op het spek.
- Doe de mayo, yoghurt, het citroensap en de bieslook in een bokaaltje. Zet er het deksel op en schud goed.
- Druppel de dressing over de salade.
- Werk af met preischeutjes.
Het is extra lekker als de aardappeltjes nog een beetje warm zijn.
Reacties