Mango coulis

Foto Cathy Van de Moortele
Zo'n sappige, gladde schijven mango zijn gewoon top als dessert. Mango op zich is eigenlijk al voldoende als smaakbommetje. Maar wat als je een dessert kan verrijken met mango coulis? Dan bedoel ik niet de mango coulis uit een flesje, maar zelfgemaakte. Helemaal niet moeilijk en je hebt er niet veel voor nodig. Zou je dat niet heerlijk vinden?

Wat hebben we nodig:
  • 150 ml water
  • 150 gr kristalsuiker
  • 270 gr mango, in stukken gesneden
  • het sap van 1/2 citroen
Hoe gaan we te werk:
  • Doe het water met de suiker in een steelpannetje en breng het aan de kook.
  • Laat de suiker volledig oplossen in het water.
  • Mix de mangostukken helemaal glad in de blender of gebruik de staafmixer.
  • Giet de suikersiroop bij de mango en smaak af met citroensap.
TIP:

Je kan de coulis perfect in porties invriezen, om ze dan later te gebruiken bij ijs, op dessert, als versiering op je dessertbord,..
Kies rijpe mango's, met een glad vruchtvlees. De mango's die vezelig zijn, zijn minder geschikt om coulis van te maken.
Wil je een meer geconcentreerde smaak? Laat de coulis dan inkoken.

Reacties