Mango coulis
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 150 ml water
- 150 gr kristalsuiker
- 270 gr mango, in stukken gesneden
- het sap van 1/2 citroen
- Doe het water met de suiker in een steelpannetje en breng het aan de kook.
- Laat de suiker volledig oplossen in het water.
- Mix de mangostukken helemaal glad in de blender of gebruik de staafmixer.
- Giet de suikersiroop bij de mango en smaak af met citroensap.
TIP:
Je kan de coulis perfect in porties invriezen, om ze dan later te gebruiken bij ijs, op dessert, als versiering op je dessertbord,..
Kies rijpe mango's, met een glad vruchtvlees. De mango's die vezelig zijn, zijn minder geschikt om coulis van te maken.
Wil je een meer geconcentreerde smaak? Laat de coulis dan inkoken.
Kies rijpe mango's, met een glad vruchtvlees. De mango's die vezelig zijn, zijn minder geschikt om coulis van te maken.
Wil je een meer geconcentreerde smaak? Laat de coulis dan inkoken.
Reacties