Restjespannetje

Foto Cathy Van de Moortele
Soms zijn er wel eens momenten waarop ik niet echt zin heb om te koken, maar me ook niet wil tevreden stellen met een boterham met choco. Dan ga ik op inspectie in de koelkast. Ik vind dan altijd wel iets waarmee ik een "restjespannetje" kan samenstellen.

Wat hebben we nodig:
  • 4 plakjes spek, gesnipperd
  • restje gekookte aardappelen
  • 6 kerstomaatjes, gehalveerd
  • Italiaanse kruiden naar smaak
  • 1 ei
  • 1 plak jonge kaas, in repen gesneden
  • verse bieslook, gesnipperd
  • peper van de molen
Hoe gaan we te werk:
  • Zet een antikleefpan op het vuur en bak het spek krokant;
  • Voeg de aardappelen toe en bak ze mee.
  • Strooi de tomaatjes in de pan en laat ze warm worden.
  • Kruid met de Italiaanse kruiden.
  • Maak wat ruimte in de pan om het ei voorzichtig in te breken. 
  • Strooi de kaasreepjes over de aardappelen en laat ze smeten.
  • Werk af met bieslook en een draai van de pepermolen.
TIP:

Eet er nog wat brood bij.

Reacties