Vegetarische wok met kikkererwten

Foto Cathy Van de Moortele
Ik hou van die felle kleuren en de krokante groentjes in wokgerechten. Ze maken je dag mooier en je eten aantrekkelijker. Weet wat je eet en maak zelf je wokgerecht klaar. Laat de take away maar voor wat het is. In no time zit je aan tafel. Serveer dit gerecht met noodles of quinoa of bruine rijst voor een gezonde toets!

Wat hebben we nodig:
  • getoaste sesamolie
  • 1 blik kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
  • 2 uien, gepeld en in halve ringen gesneden
  • 1 rode paprika, ontpit en in reepjes gesneden
  • handvol spercieboontjes, schoongemaakt en in 3 gesneden
  • 175 ml fruitsap
  • 30 ml honing, vloeibaar
  • 30 ml sojasaus
  • 1 koffielepel gember, geraspt
  • 1 teen look, gepeld en geraspt
  • 1 eetlepel maĆÆzena
  • 3 pijpajuintjes, schoongemaakt en in ringetjes gesneden
  • 1 koffielepel sesamzaadjes
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit de wok en doe er wat sesamolie in.
  • Bak de kikkererwten even op en schud ze telkens goed op, tot ze knapperig zijn.
  • Breng de kikkererwten over op een bord.
  • Doe wat extra olie in de wok en roerbak de uien met de look.
  • Voeg de paprikareepjes en spercieboontjes toe en zet het vuur hoog.
  • Voeg 100 ml water toe en zet meteen een deksel op de wok.
  • De groentjes zullen nu gestoomd worden tot ze beetgaar zijn.
  • Maak de saus: meng het fruitsap met de honing, sojasaus, gember, look en maĆÆzena.
  • Verwijder het deksel en voeg de saus toe, samen met de gebakken kikkererwten.
  • Blijf verder roerbakken tot het gerecht goed warm is.
  • Schep het wokgerecht in een mooie kom en bestrooi met de pijpajuintjes en sesamzaadjes.
TIP:

Je kan ook nog wat zeste van sinaasappel toevoegen aan de saus.
Kruid met chili vlokjes als je het graag pikant hebt.
Gebruik liefst vers fruitsap.

Reacties