Vegan muffins met avocado en braambes
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1/2 rijpe avocado, geschild, ontpit en geplet
- 75 gr kristalsuiker
- 40 gr kokosolie
- 30 gr sojapudding vanillesmaak
- 20 gr lichtbruine suiker
- 1/2 theelepel vanille extract
- snuifje kaneel
- snuifje nootmuskaat
- snuifje zout
- 70 gr bloem
- 5 gr bakpoeder
- 100 gr braambessen
- 10 gr bloem
- Verwarm de oven voor op 200°C. Zet een muffinpan met 6 holtes klaar op een ovenrooster. Bekleed ze met papieren vormpjes of gebruik een silicone muffinpan.
- Mix de avocado met de suiker, olie, sojapudding, lichtbruine suiker, vanille, kruiden, bloem en bakpoeder.
- Meng niet langer dan nodig.
- Bestuif de bessen met de bloem en spatel ze door het muffinbeslag.
- Weeg het beslag en verdeel het door 6.
- Vul de muffinholtes.
- Schuif de muffins in de oven en bak ze 10 min op 200°C.
- Verlaag de temperatuur naar 175°C en bak ze nog 15 min tot ze goudkleurig en gaar zijn.
- Laat de vorm 5 min afkoelen op een rooster en haal de muffins dan uit de vormpjes.
- Laat ze helemaal afkoelen op een rooster.
Je kan ook diepvriesfruit toevoegen. Verleng de baktijd dan naar 17 - 18 min.
Reacties