Shii-take met edamame

Foto Cathy Van de Moortele
Shii-take zijn superlekkere champignons met een vlezige structuur. Ik koop ze graag om te bereiden in Aziatische gerechten. Zoals nu: als bijgerecht geserveerd bij gyoza.

Wat hebben we nodig:
  • getoaste sesamolie
  • 1 bakje shii-take, steeltjes verwijderd en gehalveerd
  • 3 pijpajuintjes, schoongemaakt en het wit in stukken van 5 cm gesneden (groen als afwerking)
  • 1 potje edamame boontjes, gedopt
  • sambal oelek naar smaak
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit een pan en laat een lepeltje sesamolie warm worden. 
  • Bak de shii-take krokant.
  • Voeg de pijpajuintjes toe en bak ze even mee.
  • Zet de pan van het vuur en meng de sojabonen door de champignons.
  • Werk af met het groen van de pijpajuin.
  • Kruid met sambal oelek naar smaak.
TIP:

Ik koop de edamame boontjes bij Delhaize. Je vindt ze in de rayon waar de sushi staat. Gewoon doppen en klaar!

Reacties