Taart van Granny Smith en frambozenconfituur
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 210 gr bloem
- 10 gr kristalsuiker
- snuifje zout
- 75 ml neutrale olie
- 75 ml melk
- 3 Granny Smith appels
- 50 gr kristalsuiker
- 100 gr frambozenconfituur, opgewarmd
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng de bloem met de suiker en het zout in de keukenrobot.
- Voeg de olie en melk ineens toe en meng kort, tot het deeg loslaat van de kom. Het deeg moet zacht en vochtig zijn.
- Rol het deeg uit op een silicone mat. Ik gebruik hiervoor mijn Tupperware mat, omdat daar ook cirkelverdelingen op staan, zodat je meteen het deeg kan uitrollen tot op de juiste diameter.
- Leg het deeg in een lage bakvorm met geribbelde rand en een diameter van 30 cm. Druk het deeg goed aan en zorg dat er geen gaten in het deeg zitten. Deze taart heeft geen opstaande rand. Zet de vorm met deeg in de koelkast.
- Schil de appels. Snij de appels met een mandoline in plakjes. Je hoeft het klokhuis niet te verwijderen. Snij de plakjes tot aan het klokhuis en draai dan de appel om. Nadien kan je de 2 andere kantjes als halve plakjes snijden met de mandoline.
- Beleg het taartdeeg met de appelschijfjes en laat ze overlappen. Vul alle lege gaatjes op met stukjes appel.
- Strooi de suiker over de appeltjes.
- Bak de taart 45 - 50 min of tot ze mooi goudbruin gekleurd is.
- Laat de taart 5 min afkoelen in de vorm op een taartrooster.
- Bestrijk de taart met de warme confituur.
- Serveer lauw.
TIP:
Je kan de taart na het bakken ook bestrijken met warme abrikozenconfituur.
De mandoline heb ik op stand 4 gezet.
Reacties