Aardappeltjes uit Lyon

Foto Cathy Van de Moortele
Heel eenvoudig, dit eenpansgerecht van aardappel en ui. Serveer de aardappeltjes bij rood vlees.

Wat hebben we nodig:
  • olie
  • 1 grote ui, gepeld en ringen gesneden
  • peper en zout
  • 2 grote aardappelen, geschild en in plakjes gesneden
  • boter
  • 100 ml bouillon, warm
  • verse peterselie, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit wat olie in een grote pan. Fruit de uien tot ze mooi gekleurd zijn. Kruid ze met peper en zout.
  • Haal de uien uit de pan.
  • Voeg wat boter toe aan de pan en laat ze smelten. 
  • Leg Ć©Ć©n laag aardappelschijfjes in de pan en laat ze kleuren.
  • Schep de aardappeltjes bij de uien.
  • Bak de resterende aardappeltjes in de pan. Voeg vetstof toe als het nodig is.
  • Schep de uien met de eerste lading aardappeltjes in de pan.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Overgiet met de bouillon.
  • Zet een pan op het deksel en laat de aardappelen zachtjes garen.
  • Verwijder het deksel en laat resterend vocht verdampen.
  • Bestrooi de aardappeltjes met verse peterselie en dien op.
TIP:

Je kan dit ook perfect maken met zoete aardappelen.
Bak spekblokjes mee met de uien.
Laat gerust de pel zitten als je nieuwe aardappelen gebruikt.

Reacties