Aardappeltjes uit Lyon
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- olie
- 1 grote ui, gepeld en ringen gesneden
- peper en zout
- 2 grote aardappelen, geschild en in plakjes gesneden
- boter
- 100 ml bouillon, warm
- verse peterselie, fijngesnipperd
- Verhit wat olie in een grote pan. Fruit de uien tot ze mooi gekleurd zijn. Kruid ze met peper en zout.
- Haal de uien uit de pan.
- Voeg wat boter toe aan de pan en laat ze smelten.
- Leg Ć©Ć©n laag aardappelschijfjes in de pan en laat ze kleuren.
- Schep de aardappeltjes bij de uien.
- Bak de resterende aardappeltjes in de pan. Voeg vetstof toe als het nodig is.
- Schep de uien met de eerste lading aardappeltjes in de pan.
- Kruid af met peper en zout.
- Overgiet met de bouillon.
- Zet een pan op het deksel en laat de aardappelen zachtjes garen.
- Verwijder het deksel en laat resterend vocht verdampen.
- Bestrooi de aardappeltjes met verse peterselie en dien op.
Je kan dit ook perfect maken met zoete aardappelen.
Bak spekblokjes mee met de uien.
Laat gerust de pel zitten als je nieuwe aardappelen gebruikt.
Reacties