Stoofpotje van kip

Foto Cathy Van de Moortele
Ook in de zomer doet de slowcooker zijn werk goed. Ik haal hem uit de kast als ik nog veel andere zaken te doen heb, maar toch een lekkere maaltijd op tafel wil zetten. Zoals dit stoofpotje van kip. Bij mijn levering van Koop een Kip, zaten lekkere kippenbillen en kipfilets. Ik heb de billen ontveld voor ik ze aan de slowcooker toevertrouwd heb en het resultaat was lekker sappige kip met groentjes en saus.

Wat hebben we nodig:
  • 4 wortelen, geschraapt en in plakjes gesneden
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 100 ml bouillon (of water)
  • 50 gr vloeiende bloem
  • 1.5 kg kip, zonder vel en ontbeend (billen, filets,..), in gelijke stukken gesneden
  • peper en zout
  • 2 takjes verse thijm
  • 1 blaadje laurier
  • een handvol diepvrieserwtjes
  • 1 bakje champignons, schoongemaakt en in plakjes gesneden
  • 200 ml room
Hoe gaan we te werk:
  • Verdeel de wortel en ui over de bodem van de slowcooker en giet de bouillon erbij.
  • Strooi de bloem bij de bouillon en roer alles door elkaar.
  • Leg de stukken kip op de groenten.
  • Kruid de kip met peper en zout.
  • Leg de thijm en laurier in de slowcooker en sluit de pot met het deksel. 
  • Laat het stoofpotje 6u garen op LOW of 3u op HIGH.
  • Voeg de erwtjes, champignons en room toe en laat de kip verder garen tot ze helemaal zacht is. Reken nog 2u op LOW of 1u op HIGH.
  • Serveer dit gerecht met basmatirijst.
TIP:

Heb je geen slowcooker? Zet de kip dan enkele uren in de oven, in een zware, gietijzeren pot met deksel, op 130°C.

Reacties