Croque uit het Zuiden

Foto Cathy Van de Moortele
We hebben niet echt een warme bakker in ons dorp en de enige bakker die we dan wel hebben, is maar 4 dagen per week open. Dan zit je wel eens verlegen om brood of toch zeker vers brood. Na al die jaren kookervaring, vind ik het nog altijd zonde om brood dat niet meer zo vers is, er zomaar uit te gooien. Croques zijn een goeie manier om oud brood te verwerken tot iets nieuws.

Wat hebben we nodig:
  • 1 rode puntpaprika, gehalveerd en ontpit
  • olie
  • 2 sneden brood
  • home made pesto
  • rucola
  • enkele plakjes Serrano ham, flinterdun gesneden
  • 4 plakjes verse geitenkaas
  • peper van de molen
Hoe gaan we te werk:
  • Laat de croque monsieur machine warm worden.
  • Bestrijk de paprikahelften aan beide zijden met olie en grill ze in het toestel tot ze zwarte streepjes vertonen. Als je dat wilt, kan je er nu het velletje afhalen.
  • Besmeer beide boterhammen aan 1 zijde met pesto.
  • Beleg 1 boterham met rucola, plakjes ham en geitenkaas.
  • Haal de paprika's met een tang uit het croque toestel en schik ze op de geitenkaas.
  • Kruid met peper en leg de andere boterham erop, met de pesto naar onderen.
  • Grill je croque tot hij goudbruin en krokant is.
  • Snij de croque diagonaal doormidden.
TIP:

Ik hou enorm van gegrilde paprika's. Mijn croque toestel is hier heel geschikt voor.

Reacties