Buffelmozzarella meloen

Foto Cathy Van de Moortele
Geen tomaten in huis maar wel buffelmozzarella? Wat dacht je van deze friszoete variant met cavaillon?

Wat hebben we nodig:
  • 1/2 cavaillon, ontpit en geschild
  • 8 plakjes Italiaanse prosciutto di Parma, flinterdun gesneden
  • 1 bol buffelmozzarella, in stukken getrokken
  • enkele blaadjes basilicum
  • peper van de molen
Hoe gaan we te werk:
  • Halveer de meloen en snij hem in plakken. Schik de meloen op een houten plankje.
  • Vouw de ham tot pakketjes die je tussen de meloen stopt.
  • Werk af met stukken mozzarella en blaadjes basilicum.
  • Geef een draai aan de pepermolen en serveer.
TIP:

Ideaal als tapas gerecht.
Je kan ook nog wat olijfolie en balsamico druppelen over deze salade, maar ik hou ze liefst puur.

Reacties