Maïssalade

Foto Cathy Van de Moortele
Onze Noorse uitwisselingsstudent Isak, was gek op maïs. Wij eten dat eigenlijk niet zo vaak, maar toen ik overlaatst enkele maïskolven meebracht en die kookte en serveerde met wat goeie boter.... Ik begrijp nu beter waarom hij er zo tuk op is!

Wat hebben we nodig:
  • 75 gr kristalsuiker
  • 75 ml azijn
  • 50 ml olie
  • 1 groot blik maïskorrels, gespoeld en uitgelekt
  • 185 gr Emmenthaler, in blokjes gesneden
  • 2 selderstengels, in fijne brunoise gesneden
  • 1 tomaat, ontpit en in grove brunoise gesneden
  • 1/2 gele paprika, ontpit en in fijne brunoise gesneden
  • 1 sjalotje, gepeld en in fijne brunoise gesneden
  • witte peper
  • snuifje selderzout
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de suiker met de azijn en de olie in een bokaaltje. Sluit het bokaaltje af en schud goed.
  • Meng de maïs met de kaas, tomaat, paprika en sjalot en overgiet met de dressing.
  • Kruid met witte peper en selderzout.
TIP:

Zet de salade minstens 4u afgedekt in de koelkast, zodat alle smaken kunnen intrekken.
Voeg wat blokjes ham toe.
Ook lekker met diepvrieserwtjes erbij.

Reacties