Penne, kippenworst en paprika

Foto Cathy Van de Moortele
Je kan nooit genoeg pastarecepten hebben, toch? Zo bevredigend, zo vullend, zo lekker. Ik had in mijn Koopeenkip pakket kippenworsten gekregen en wou daar een echt comfort food gerecht mee maken. En dat is supergoed gelukt!

Wat hebben we nodig:
  • 3 kippenworsten
  • 250 gr penne rigate
  • 1 recept marinarasaus
  • vetstof
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teentje look, gepeld en fijngesnipperd
  • 100 gr champignons, schoongemaakt en in plakjes gesneden
  • 1 rode paprika, ontpit en in reepjes gesneden
  • 1/2 gele courgette, gehalveerd en in plakjes gesneden
  • Parmezaanse kaas
Hoe gaan we te werk:
  • Grill de worsten tot ze gaar zijn en hou ze warm.
  • Kook de pasta beetgaar in ruim, gezouten water.
  • Zorg dat de marinarasaus goed warm is.
  • Doe wat vetstof in een pan en fruit de uisnippers glazig. Voeg de look toe.
  • De champignons, paprikareepjes en courgetteplakjes mogen ook in de pan. Overgiet met de marinarasaus. Schud goed op.
  • Voeg de gare pasta toe, samen met een paar lepels van het kookwater. 
  • Snij de worsten in diagonale plakjes en meng ze onder de pasta. 
  • Verdeel het gerecht in diepe kommetjes en werk af met vers geraspte Parmezaanse kaas.
TIP:

Je kan ook het velletje van de worsten verwijderen en het gehakt rul bakken met de ui en de look.
Het toevoegen van een beetje pastakookwater, helpt om de saus in te dikken.

Reacties