Panzanella

Foto Cathy Van de Moortele
Ik had nog wat oud zuurdesembrood liggen en enkele rijpe tomaten. Home alone = easy cooking. En dat is wat ik deed.

Wat hebben we nodig:
  • vetstof
  • 2 dikke sneden oud (zuurdesem)brood, in grove stukken gesneden
  • peper en zout
  • 2 rijpe tomaten, in grove stukken gesneden
  • 1 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en fijngesnipperd
  • 1 eetlepel zelfgemaakte mayonaise
  • 1 eetlepel witte balsamico azijn
  • 2 eetlepels olie
Hoe gaan we te werk:
  • Laat wat vetstof smelten in een grote pan.
  • Voeg het brood toe en schud regelmatig de pan op, zodat de korstjes aan alle kanten knapperig kunnen worden.
  • Kruid met peper en zout.
  • Meng de tomaten met de sjalotjes, pijpajuintjes, mayonaise, azijn en olie. Kruid met peper en zout.
  • Meng deze tomatensalade met het brood in de pan en schud nogmaals goed op.
  • Serveer in een mooie aardewerk kom en geniet.
TIP:

In de eenvoudige versie gebruik je geen mayonaise, maar zelf vind ik deze combinatie nog lekkerder.

Reacties