Panzanella
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- vetstof
- 2 dikke sneden oud (zuurdesem)brood, in grove stukken gesneden
- peper en zout
- 2 rijpe tomaten, in grove stukken gesneden
- 1 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
- 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en fijngesnipperd
- 1 eetlepel zelfgemaakte mayonaise
- 1 eetlepel witte balsamico azijn
- 2 eetlepels olie
- Laat wat vetstof smelten in een grote pan.
- Voeg het brood toe en schud regelmatig de pan op, zodat de korstjes aan alle kanten knapperig kunnen worden.
- Kruid met peper en zout.
- Meng de tomaten met de sjalotjes, pijpajuintjes, mayonaise, azijn en olie. Kruid met peper en zout.
- Meng deze tomatensalade met het brood in de pan en schud nogmaals goed op.
- Serveer in een mooie aardewerk kom en geniet.
In de eenvoudige versie gebruik je geen mayonaise, maar zelf vind ik deze combinatie nog lekkerder.
Reacties