Frambozenconfituur

Foto Cathy Van de Moortele
Jammer genoeg hebben we nooit voldoende frambozen aan onze struik, om er een portie te kunnen van eten. Ik ben helemaal gek op deze kleine, rode juweeltjes. Onze oudste dochter vindt maar 1 soort gelei lekker en dat is frambozengelei, zonder de pitjes. Maar als ze de framboos op zich helemaal opeet, dan moet ze frambozenconfituur toch ook lekker vinden? Het is de poging waard geweest. Ze is fan!

Wat hebben we nodig:
  • 2 doosjes diepvriesframbozen, in totaal 600 gr
  • 3/4 zakje PecPlus
  • 300 gr geleisuiker
Hoe gaan we te werk:
  • Zet een klein bordje in de koelkast.
  • Doe de frambozen in een grote, zware pot, type Creuset.
  • Strooi geleidelijk aan de PecPlus over het fruit en roer elke keer goed om.
  • Breng het fruit aan de kook en strooi er de geleisuiker over.
  • Blijf goed roeren om aanbranden te voorkomen.
  • Haal het bordje uit de koelkast en schep er een lepeltje confituur op.
  • Laat het even afkoelen. Trek een streep door de confituur met je wijsvinger. Loopt de streep niet uit, dan is je confituur perfect en klaar om in bokaaltjes gegoten te worden.
  • Vul de bokaaltjes tot boven met confituur en zorg dat de randjes zuiver blijven. Je kan hier best een trechtertje voor gebruiken.
  • Sluit de potjes onmiddellijk en zet ze omgekeerd op een vochtige handdoek tot ze helemaal afgekoeld zijn.
  • Versier de bokaaltjes met een zelfgeschreven etiket (vergeet de datum niet) en bewaar ze op een droge en donkere plaats.
TIP:

Deze confituur bevat de helft minder suiker omwille van de PecPlus. Gebruik je geen PecPlus, dan heb je 600 gr geleisuiker nodig.
Je hoeft de frambozen niet te ontdooien.
Uiteraard kan je ook verse frambozen gebruiken. 

Reacties