Custard uit Malzy

Foto Cathy Van de Moortele
Na een deugddoende tweedaagse in Malzy, een klein dorpje in het Franse Picardië, kwam ik naar huis met een recept voor custard. Het recept was te lezen op een versemelkautomaat in het centrum en ik heb het meteen overgepend. Gebruik volle melk en verse vanille, voor dit eenvoudige recept.

Wat hebben we nodig:
  • 500 ml volle melk
  • 30 gr kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 vanillestok, merg en stok
  • 3 eieren
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 150°C. Zet een braadslede aan waar 4 ramekins in passen. Kook 1 liter water in de waterkoker.
  • Kook de melk met de suiker, vanillesuiker, vanillemerg en de opengesneden vanillestok, tot de suiker weggesmolten is. Verwijder de vanillestok.
  • Klop de eieren los en voeg langzaam de hete melk toe.
  • Verdeel de custard over 4 ramekins. Schep eventueel schuim van het opkloppen weg.
  • Zet de potjes in de braadslede en giet het kokend water naast de potjes tot ze halverwege in het water staan.
  • Bak de custard 45 min.
TIP:

Liever geen zwarte zaadjes in je custard? Zeef de melk dan voor je hem aan de eieren toevoegt.
Zin in een leuk verblijf in de regio Picardië? Kijk maar eens bij Au Chantecler, je zal meteen verkocht zijn.

Reacties