Rabarberconfituur

Foto Cathy Van de Moortele
Een van de eenvoudigste bereidingen met rabarber, maar toch zo lekker: rabarberconfituur. Normaal eet ik niet zo vaak wit brood, maar een vers sneetje wit brood, met echte boter en zelfgemaakte confituur en daarbij mijn Nespresso... hmhmhm... heaven.

Wat hebben we nodig:
  • 1 kg rabarber, gewassen en schoongemaakt
  • 500 gr Tiense Geleisuiker
  • 1 zakje Pec Plus Imperial
Hoe gaan we te werk:
  • Zet een klein bordje in de koelkast.
  • Snij de rabarber in stukjes. Je hoeft ze niet te schillen.
  • Doe alle stukjes rabarber in een grote, zware pot, type Creuset.
  • Strooi 300 gr geleisuiker over de rabarber en laat de pot 15 min staan.
  • Breng de rabarber aan de kook en roer.
  • Strooi de Pec Plus in 3x over het fruit en roer telkens goed.
  • Strooi de rest van de geleisuiker over het fruit en blijf roeren. 
  • Laat de confituur verder koken tot het fruit mooi zacht is.
  • Mix de confituur met een blender en laat ze nog even opkoken.
  • Schep een lepeltje confituur op het koude bordje. Laat het even afkoelen.
  • Trek met je vinger een streep door de confituur. Als de streep niet uitloopt, is je confituur klaar.
  • Gebruik een trechter om de confituur in de bokaaltjes te scheppen. Zo komt er geen confituur op de buitenkant en randen van je bokaaltjes.
  • Draai de deksels onmiddellijk op de bokaaltjes en zet ze op hun kop op een vochtige handdoek. 
  • Laat de confituur volledig afkoelen.
  • Versier je bokaaltjes met etiketten, waarop je de datum en de naam van de confituur zet.
TIP:

Je hoeft de confituur niet te mixen maar ik doe het liever wel. Persoonlijke voorkeur.
Doordat je Pec Plus gebruikt, heb je veel minder suiker nodig. Zonder de Pec Plus, neem je 1 kg geleisuiker voor 1 kg rabarber.

Reacties