Roomcupcakes

Foto Cathy Van de Moortele
Deze keer zit de slagroom niet bovenop de cupcake, maar in het beslag. Benieuwd hoe dat smaakt? Gewoon zelf proberen is de beste optie.

Wat hebben we nodig:
  • 2 grote eieren
  • 130 gr kristalsuiker
  • 20 gr vanillesuiker
  • 125 ml room 40%
  • 150 gr bloem, gezeefd
  • 1.5 koffielepel bakpoeder, gezeefd
  • bloemsuiker
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Zet twee muffinvormen klaar op een rooster en zet er 9 papieren vormpjes in.
  • Klop de eieren schuimig met de twee soorten suiker.
  • Klop de room erbij.
  • Stort de bloem en het bakpoeder bij de natte ingrediënten en klop ze er kort door.
  • Verdeel het beslag over de 9 vormpjes.
  • Bak de roomcupcakes 15 min in de voorverwarmde oven.
  • Laat ze afkoelen op een taartrooster.
  • Bestuif elke cupcake met bloemsuiker en dien ze lauwwarm op.
TIP:

Je kan de cupcakes ook horizontaal doorsnijden en vullen met slagroom en rood fruit.
De papieren vormpjes heb ik gekocht bij Weekendbakery. Het leuke aan deze vormpjes is, dat je ze na het bakken open kan trekken zoals een harmonica, waarbij de cupcake mooi vrijkomt zonder te breken. Gewoon aan het randje rondom rond trekken.
Deze cupcakes zijn heel licht en luchtig.

Reacties