Olifantenoren

Foto Cathy Van de Moortele
Ja hoor, ze lijken er echt op! Rol de balletjes deeg zo dun mogelijk uit vooraleer je ze frituurt en bestuift met bloemsuiker. Een echte kermistraktatie en ideaal om mijn verjaardag te vieren!

Wat hebben we nodig:
  • 350 ml melk
  • snuifje zout
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 70 gr plantaardige shortening (Crisco)
  • 22 gr korrelgist
  • 560 gr bloem
  • bloemsuiker
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de melk met het zout, de suiker en de shortening op een zacht vuurtje. 
  • Laat de suiker smelten en laat het mengsel lauw worden.
  • Strooi de korrelgist in de melk en laat het mengsel schuimig worden.
  • Voeg de bloem toe en laat de Kenwood het deeg kneden tot een homogene massa.
  • Dek het deeg af en laat het 30 min rijzen.
  • Verhit de frituurpan op 190°C.
  • Rol kleine balletjes van het deeg (70 gr per balletje) en rol ze uit tot grote, dunne lappen deeg. Zorg dat je deeg niet groter is dan je frituurpan.
  • Frituur de olifantenoren goudbruin en knapperig aan beide kanten. Dat duurt slechts een paar minuten.
  • Haal de oren uit de frituurpan met een tang en laat ze uitlekken op keukenpapier.
    Bestuif ze net voor het opdienen met bloemsuiker en serveer ze warm.
TIP:

Crisco kan je kopen bij Aveve. Het is een plantaardige vetstof en uitermate geschikt voor dit recept.
Als je van kaneel houdt, bestuif de oren dan met kaneelsuiker na het bakken.
Goed voor 14 stuks.

Reacties