Pappardelle met kikkererwten en tomaat

Foto Cathy Van de Moortele
Heel eenvoudig, precies zoals de Italiaanse keuken bedoeld is. Pasta, peulvruchten, tomaat. Done! Deze keer heb je zelfs geen eieren nodig om de pasta te maken: tout simple: bloem en water. Toch wordt dit deeg heel zacht. Rol het uit tot op de laatste stand van je pastamachine en laat de pastavellen even drogen voor je ze snijdt in lange repen.

Wat hebben we nodig:
  • 250 gr pastabloem "00"
  • snuifje zout
  • 150 ml water, lauwwarm
  • 4 eetlepels olie
  • 2 tenen look, gepeld en in plakjes gesneden
  • 1 blik kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
  • 1 tomaat, ontpit en in grove brunoise gesneden
  • peper en zout
  • pittige olie, bv met chili pepertjes
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de bloem met het zout en het water tot een mooi en homogeen deeg. Voeg wat meer bloem toe als het deeg nog te plakkerig is.
  • Kneed het deeg nog eens door en verdeel het in 4. Hou 3 delen afgedekt.
  • Rol het eerste deel door de pastamachine tot op de laatste stand.
  • Ga zo door tot alle pasta opgebruikt is.
  • Laat de vellen even drogen op een met bloem bestoven werkblad.
  • Snij de vellen in repen van 3 cm (normaal gezien zijn dat 4 repen per pastavel) en laat ze verder drogen.
  • Kook de pasta beetgaar in ruim, gezouten water.
  • Verwarm de olie in een grote pan en fruit de look mee.
  • Voeg de kikkererwten toe en bak ze even mee.
  • Giet de pasta af en schud ze op met de kikkererwten.
  • Werk af met de blokjes tomaat.
  • Kruid met peper en zout en wat extra pittige olie.
TIP:

Serveer dit gerecht meteen. Zet de pan op tafel en geniet van een eerlijke en eenvoudige Italiaanse maaltijd.
Geef er een salade bij van rucola.

Reacties