Pappardelle met kikkererwten en tomaat
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 250 gr pastabloem "00"
- snuifje zout
- 150 ml water, lauwwarm
- 4 eetlepels olie
- 2 tenen look, gepeld en in plakjes gesneden
- 1 blik kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
- 1 tomaat, ontpit en in grove brunoise gesneden
- peper en zout
- pittige olie, bv met chili pepertjes
- Meng de bloem met het zout en het water tot een mooi en homogeen deeg. Voeg wat meer bloem toe als het deeg nog te plakkerig is.
- Kneed het deeg nog eens door en verdeel het in 4. Hou 3 delen afgedekt.
- Rol het eerste deel door de pastamachine tot op de laatste stand.
- Ga zo door tot alle pasta opgebruikt is.
- Laat de vellen even drogen op een met bloem bestoven werkblad.
- Snij de vellen in repen van 3 cm (normaal gezien zijn dat 4 repen per pastavel) en laat ze verder drogen.
- Kook de pasta beetgaar in ruim, gezouten water.
- Verwarm de olie in een grote pan en fruit de look mee.
- Voeg de kikkererwten toe en bak ze even mee.
- Giet de pasta af en schud ze op met de kikkererwten.
- Werk af met de blokjes tomaat.
- Kruid met peper en zout en wat extra pittige olie.
Serveer dit gerecht meteen. Zet de pan op tafel en geniet van een eerlijke en eenvoudige Italiaanse maaltijd.
Geef er een salade bij van rucola.
Reacties