Gevulde courgette met granenmix
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 zakje Mix tarwe, maïs, soja van Delhaize
- klontje boter
- 1 grote courgette, gehalveerd
- peper en zout
- vetstof
- 1 kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
- 1 teentje look, gepeld en geperst
- 1 rode puntpaprika, ontpit en fijne brunoise gesneden
- 2 eetlepels pijnboompitjes
- 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- paprikapoeder
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 230°C.
- Gaar de Mix volgens de voorschriften op de verpakking. Voeg een klontje boter toe en dek af.
- Verwijder de binnenkant van de courgette (je kan hier nog soep van koken) en kruid de binnenkant met peper en zout.
- Laat wat vetstof smelten in een pan en fruit de ui glazig.
- Voeg de look en paprikablokjes toe en laat die even meebakken.
- Meng de granenmix met de paprikamix en vul hiermee de courgettehelften.
- Zet de gevulde courgettes in een rechthoekige bakvorm.
- Bestrooi de courgettes met de pitjes en kaas. Bestuif met paprikapoeder.
- Bak de courgettes 15 - 20 min. De courgette mag nog een beetje knapperig zijn.
TIP:
Je kan ook quinoa gebruiken ipv de granenmix.
Reacties