Gevulde courgette met granenmix

Foto Cathy Van de Moortele
Beetje genoeg van courgette gecombineerd met gehakt? Wat dacht je van courgette, gevuld met een mix van granen en afgewerkt met pijnboompitjes en Parmezaanse kaas? Ik dacht het wel...

Wat hebben we nodig:
  • 1 zakje Mix tarwe, maïs, soja van Delhaize
  • klontje boter
  • 1 grote courgette, gehalveerd
  • peper en zout
  • vetstof
  • 1 kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teentje look, gepeld en geperst
  • 1 rode puntpaprika, ontpit en fijne brunoise gesneden
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • paprikapoeder
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 230°C.
  • Gaar de Mix volgens de voorschriften op de verpakking. Voeg een klontje boter toe en dek af.
  • Verwijder de binnenkant van de courgette (je kan hier nog soep van koken) en kruid de binnenkant met peper en zout.
  • Laat wat vetstof smelten in een pan en fruit de ui glazig.
  • Voeg de look en paprikablokjes toe en laat die even meebakken.
  • Meng de granenmix met de paprikamix en vul hiermee de courgettehelften.
  • Zet de gevulde courgettes in een rechthoekige bakvorm.
  • Bestrooi de courgettes met de pitjes en kaas. Bestuif met paprikapoeder.
  • Bak de courgettes 15 - 20 min. De courgette mag nog een beetje knapperig zijn.
TIP:

Je kan ook quinoa gebruiken ipv de granenmix.

Reacties