Geroosterde artisjokharten met pesto

Foto Cathy Van de Moortele
Ik koop wel al eens een bokaal artisjokharten. Helemaal voor mij alleen. Geroosterd met look en olie, in de oven, zijn ze op hun best.

Wat hebben we nodig:
  • 1 bokaal artisjokharten, gespoeld en uitgelekt
  • 1 teen look, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 - 2 eetlepels olie
  • peper en zout
  • citroensap
  • verse basilicumpesto
  • zure room
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Meng de look met de olie.
  • Bestrijk de artisjokharten met de lookolie aan één zijde en leg ze op een bakplaatje met bakpapier. Kruid met peper en zout.
  • Rooster ze ongeveer 1/2u in de hete oven.
  • Draai ze om. Bestrijk ook deze kant met lookolie.
  • Kruid de artisjokharten met peper en zout en rooster ze nog 30 min.
  • Besprenkel ze met citroensap.
  • Verwarm de pesto op een zacht vuurtje. Roer er wat zure room onder zodat je een licht gebonden sausje bekomt.
  • Vul de artisjokharten met de verse pestosaus en dien warm op.
TIP:

Leuk bij het aperitief of als voorgerecht.
Je kan ook Griekse yoghurt gebruiken ipv zure room.

Reacties