Grieks sandwichbrood

Foto Cathy Van de Moortele
Dit brood is ideaal voor kindjes: zacht kruim, zachte korstjes. Een beetje te vergelijken met onze zachte sandwichen. Ideaal voor een picknick, samen op een groot deken in het gras.

Wat hebben we nodig:
  • 475 ml lauw water
  • 135 gr kristalsuiker
  • 22 gr korrelgist
  • 60 gr olie
  • snuif zout
  • 800 gr witte broodbloem
Hoe gaan we te werk:
  • Doe het water met de suiker, de gist, olie en zout in de mengkom van de Kenwood. 
  • Strooi een deel van de bloem over dit papje en meng goed.
  • Voeg de rest van de bloem toe en laat de Kenwood het deeg kneden.
  • Het deeg moet zacht en soepel zijn, maar mag niet aan je handen blijven kleven.
  • Voeg zonodig nog wat extra bloem toe.
  • Maak een bal van het deeg en laat die rijzen in een ingevette kom met deksel tot het deeg in volume verdubbeld is.
  • Kneed het deeg nog eens door en vorm er een rechthoekig brood van. Leg het deeg in een ingevette broodvorm en laat het nogmaals rijzen tot het in volume verdubbeld is.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bak het brood 40 - 55 min of tot het gaar en mooi gekleurd is.
TIP:

Laat het brood helemaal afkoelen op een taartrooster voor je het aansnijdt.
Superlekker brood om te toasten!

Reacties