Broodje salami

Foto Lana Joos
Een broodje hoeft absoluut niet saai te zijn. Bij La Place doe ik graag inspiratie op (ze hebben er trouwens ook superlekkere Latte Macchiato) om dan thuis zelf aan de slag te gaan. Zorg voor knapperig vers brood en kwalitatieve vleeswaren en je bent vertrokken.

Wat hebben we nodig:
  • 40 gr Philadelphia roomkaas natuur
  • 3 pijpajuintjes, schoongemaakt en fijngesnipperd
  • een handjevol basilicumblaadjes, fijngesnipperd
  • peper en zout
  • 2 dikke sneden brood
  • een handvol rucola
  • 6 - 8 plakjes Genova salami
  • rode ui, in flinterdunne plakjes gesneden met de mandoline
  • tomaat, in dunne plakjes gesneden met de mandoline
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de roomkaas met de pijpajuintjes en basilicum. Kruid met peper en zout.
  • Besmeer beide sneden brood met de kruidenkaas.
  • Beleg de onderste boterham met een grote hoeveelheid rucola.
  • Schik de dubbelgevouwen plakjes salami dakpansgewijs op de sla.
  • Werk af met ui en tomaat.
  • Leg de bovenste boterham op de tomaat en druk aan.
  • Snij het broodje diagonaal door.
TIP:

Ook lekker met tuinkers en radijs ipv rucola en tomaat.

Reacties