Wortelsoep

Foto Cathy Van de Moortele
Ik heb het voorrecht dat ik op mijn werk - naast mijn gewone taken - ook mag koken. Dat is voor mij pure ontspanning. Het is altijd een beetje zoeken in andermans keuken, omdat je niet je eigen vertrouwde keukenapparatuur hebt en je niet de ingrediƫnten hebt die je zelf gebruikt, maar ook dat lukt. Soms maak je eens een nieuw recept met wat er voor handen is. Zoals deze wortelsoep dus..

Wat hebben we nodig:
  • 1 grote ui, gepeld en in ringen gesneden
  • 500 gr wortelen, geschraapt en in schijfjes gesneden
  • 3 selderstelen, in maantjes gesneden
  • olie
  • peper en zout
  • kerriepoeder
  • gerookt paprikapoeder
  • 1 l groentebouillon
  • room of kokosmelk (facultatief)
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bekleed je bakplaat met een dubbele laag aluminium folie.
  • Strooi de uienringen over de bakplaat en beleg die met de schijfjes wortel en maantjes selder.
  • Besprenkel de groenten met olie.
  • Rooster de groenten 20 - 30 min of tot ze licht gekleurd zijn.
  • Breng de bouillon aan de kook.
  • Voeg de geroosterde groenten toe en laat ze nog 10 min garen in de bouillon.
  • Gebruik de staafmixer of een blender om de soep zo glad mogelijk te mixen.
  • Werk naar smaak af met een scheutje room of kokosmelk. 
TIP:

Je kan de soep prima invriezen, zolang je ze nog niet afgewerkt hebt met room of kokosmelk.

Reacties