Broodje ei

Foto Cathy Van de Moortele
Het gebeurt wel eens, dat je trek hebt in iets maar niet echt weet waarin. De binnenkant van je koelkast ziet er triest uit (met ketchup en mayonaise alleen kan je niet veel doen), je voorraadkast heeft betere tijden gekend. De kleverige sappen van overrijpe pruimen in je fruitschaal maken het er niet beter op. Je hebt wel nog enkele eieren en een halve zak Harry's brood in de broodtrommel? Easy!

Wat hebben we nodig:
  • vetstof
  • 2 eieren
  • peper en zout
  • 2 sneden Harry's brood
  • mayonaise
Hoe gaan we te werk:
  • Zet een antikleefpannetje op het vuur en laat het warm worden.
  • Laat wat vetstof smelten in de pan.
  • Breek de eieren in een tas en doorprik ze 1x met je vork, zodat de dooier uitloopt maar niet helemaal mengt met het eiwit.
  • Giet de eieren voorzichtig in de pan en schud eens goed met de pan zodat de eieren niet kleven.
  • Kruid de eieren met peper en zout en haal de pan van het vuur zodra het eiwit gestold is.
  • Besmeer 1 snede van het brood met mayonaise. Net zoveel als jij zelf wilt.
  • Kantel je pannetje en laat het gebakken ei op de besmeerde boterham glijden. Dek af met de tweede boterham.
  • Snij het brood diagonaal door. Je hoeft zelfs niet te gaan zitten. Rechtstaand aan het fornuis, smaakt dit eierbroodje net zo lekker!
TIP:

Nooit gedacht dat mayonaise en gebakken ei zo goed zouden samengaan.
Harry's brood is niet meteen gezond te noemen, maar het is wel handig om zo'n pak in huis te halen. Het brood bewaart heel erg lang en blijft even mals als de dag waarop je het pak openmaakte. Voor dit soort momenten is Harry's brood echt ideaal en welkom..
Het is geen omelet, geen spiegelei of roerei. Deze bereiding smaakt echt anders. Je moet het geproefd hebben.

Reacties