Quesadilla met ham, kaas en ananas

Foto Cathy Van de Moortele
Onze Italiaanse uitwisselingsstudente was helemaal in shock toen ze vernam dat wij pizza Hawaï aten. Nooit van gehoord in Italië! Ik vind de combinatie ham/kaas/ananas nog altijd een topper, wat de Italianen daar ook van denken. Ook deze versie met leftover tortilla's, kan mij zeker boeien. Ilaria: je weet niet wat je mist!

Wat hebben we nodig:
  • 4 tortilla's
  • 6 dunne plakjes ham
  • verse ananas, geschild 
  • provolone kaas
  • paprikapoeder
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm het stapeltje tortilla's 30 sec in de microgolf, zodat ze wat zachter en handelbaarder worden.
  • Leg 2 tortilla's voor je.
  • Beleg ze met plakjes ham.
  • Verwijder het hart van de ananas en snij hem in dunne schijven. Je kan hier een mandoline voor gebruiken. Leg zoveel ananas op de ham als je zelf lekker vindt.
  • Beleg de ananas met plakjes provolone kaas en bestuif die met paprikapoeder.
  • Dek af met de overgebleven tortilla's.
  • Verhit een antikleefpan en leg er een quesadilla in. Druk een beetje aan met een brede spatel (of gebruik je hand als je tegen de warmte kunt). Laat de onderkant mooi bruin worden en draai de quesadilla dan om. Bak ook deze kant mooi bruin of tot de kaas binnenin gesmolten is. 
  • Doe hetzelfde voor de tweede quesadilla. 
  • Snij de quesadilla's in punten en dien meteen op.
TIP:

Provolone is een zachte Italiaanse kaas die makkelijk smelt. Je kan hem in plakjes kopen bij Delhaize. Vind je geen provolone, gebruik dan andere smeltkaas.
Tortilla's kun je redelijk lang bewaren in de koelkast als je ze mooi hermetisch afdekt.

Reacties