Quesadilla met ham, kaas en ananas
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 4 tortilla's
- 6 dunne plakjes ham
- verse ananas, geschild
- provolone kaas
- paprikapoeder
- Verwarm het stapeltje tortilla's 30 sec in de microgolf, zodat ze wat zachter en handelbaarder worden.
- Leg 2 tortilla's voor je.
- Beleg ze met plakjes ham.
- Verwijder het hart van de ananas en snij hem in dunne schijven. Je kan hier een mandoline voor gebruiken. Leg zoveel ananas op de ham als je zelf lekker vindt.
- Beleg de ananas met plakjes provolone kaas en bestuif die met paprikapoeder.
- Dek af met de overgebleven tortilla's.
- Verhit een antikleefpan en leg er een quesadilla in. Druk een beetje aan met een brede spatel (of gebruik je hand als je tegen de warmte kunt). Laat de onderkant mooi bruin worden en draai de quesadilla dan om. Bak ook deze kant mooi bruin of tot de kaas binnenin gesmolten is.
- Doe hetzelfde voor de tweede quesadilla.
- Snij de quesadilla's in punten en dien meteen op.
Provolone is een zachte Italiaanse kaas die makkelijk smelt. Je kan hem in plakjes kopen bij Delhaize. Vind je geen provolone, gebruik dan andere smeltkaas.
Tortilla's kun je redelijk lang bewaren in de koelkast als je ze mooi hermetisch afdekt.
Reacties