Snickerdoodle cupcakes

Foto Cathy Van de Moortele
Zo licht en luchtig heb je ze nog niet gehad. Je hoeft geen eerste klas bakker te zijn, om cupcakes te maken. Gewoon enkele regeltjes respecteren en je komt er wel.

Wat hebben we nodig:
  • 430 gr patisseriebloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • snuifje zout
  • 1 eetlepel kaneel 
  • 225 gr ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 400 gr kristalsuiker 
  • 4 eieren, op kamertemperatuur
  • 2 koffielepels vanille extract
  • 300 ml melk
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed je muffin vorm met papieren vormpjes. 
  • Zeef de bloem met bakpoeder, zout en 1 eetlepel kaneel.
  • Mix de boter met de suiker tot een romige massa. Zorg dat de suiker helemaal opgelost is. Wrijf een beetje van het beslag tussen uw duim en wijsvinger. Je mag geen suikerkorreltjes meer voelen.
  • Voeg de eieren één voor één toe. 
  • Klop de vanille bij het beslag.
  • Voeg de bloem in 3x toe, afgewisseld met melk.
  • Vul de vormpjes voor 3/4 met beslag. 
  • Bak de cupcakes 20 min of tot ze gaar zijn. Laat de cupcakes volledig afkoelen op een rooster. 
TIP:

Heb je geen zeef? Gebruik dan je garde om je bloem te "zeven".
Je kan de cupcakes nog afwerken met glazuur of frosting als je dat lekker vindt. Puur zijn ze ook al meer dan goed genoeg.
Bak de cupcakes zeker niet langer dan nodig. Je wilt luchtige, zachte cupcakes, geen uitgedroogde sponsjes.

Reacties