Knolselderpuree

Foto Cathy Van de Moortele
Aardappelpuree kan nogal saai zijn. Waarom je puree eens niet verrijken met knolselder? Deze groente ziet er niet uit en wordt dan ook niet zo vaak gekocht, maar ze is toch heel smaakvol en veelzijdig. Serveer deze puree met zowel kip, lam, rundvlees of met een stukje Ardeens gebraad.

Wat hebben we nodig:
  • 1 kleine knolselder, geschild
  • evenveel aardappelen in gewicht als selder, geschild
  • 2 eetlepels room
  • 2 eetlepels boter
  • verse nootmuskaat
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Snij de knolselder en de aardappelen in stukken van dezelfde grootte. Kook ze gaar genoeg om ze straks te kunnen pureren. Giet af en doe de groenten terug in de kookpot.
  • Laat de knolselder en aardappelen nog even uitdampen. (Je kan de knolselder en aardappelen ook stomen, zodat je drogere groenten bekomt)
  • Voeg room en boter toe.
  • Pureer de groenten door een roerzeef of met een pureestamper als je graag nog een beetje textuur in je puree wilt.
  • Rasp de nootmuskaat door de puree en kruid af met peper en zout.
TIP:

Vond je alleen een grote knolselder? Hou de rest dan voor soep of rasp de selder als rauwkost.

Reacties