Mini Chocolade Muffins
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 225 gr ongezouten boter
- 225 gr BLOC chocolade Callebaut, in stukjes gesneden
- 5 eieren
- 100 gr kristalsuiker
- snuifje zout
- 10 gr patisseriebloem
- 170 gr verse frambozen
- 100 gr kristalsuiker
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Doe de boter in een microgolfbestendig kannetje.
- Voeg de chocolade toe. Laat alles samen smelten op lage kracht en roer af en toe tot je een gladde chocoladesaus bekomt.
- Klop de eieren met de suiker en het zout tot de suiker opgelost is.
- Voeg de gesmolten chocolade toe en klop nogmaals.
- Roer de bloem door de chocolade tot alles net gemengd is.
- Vul 30 kleine silicone muffinvormpjes met dit beslag en zet ze in de oven gedurende 8 min. De bovenkanten zullen opbollen, maar van binnen moeten ze nog zacht zijn.
- Spoel de frambozen kort en schud ze even, zodat het meeste water weg is.
- Rol de frambozen door de suiker en serveer ze met de muffins.
Je kan het beslag op voorhand maken. Haal het beslag zeker 1u op voorhand uit de koelkast.
Je kan de muffins nog afwerken met een toefje slagroom, voor je er de framboos op zet.
Reacties