Kruiden gnocchi met champignons en tuinboontjes

Foto Lana Joos
Ik ben gek op verse tuinboontjes! Ze zijn niet zo lang beschikbaar, dus moeten we ervan profiteren om ze in verschillende gerechten toe te voegen.
Ik was net voor de tweede keer kruiden gnocchi aan het maken en kwam op het idee om er deze keer champignons en tuinboontjes aan toe te voegen. Een heel geslaagde combinatie!

Wat hebben we nodig:
  • 1 recept kruiden gnocchi
  • olie
  • 250 gr verse tuinbonen, gedopt
  • 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
  • 250 gr Parijse champignons, in 4 gesneden
  • peper en zout
  • 4 pijpajuintjes, schoongemaakt en in fijne ringetjes gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Maak de gnocchi volgens het recept en gaar ze in ruim, gezouten water. Laat ze afkoelen op een bakplaat die je met bakpapier bekleed hebt. 
  • Kook de tuinbonen 2 min in gezouten water. Spoel ze met koud water en duw de boontjes uit hun velletje. Je bekomt nu knalgroene, gladde en smaakvolle tuinboontjes.
  • Laat wat olie warm worden in een pan.
  • Bak de gnocchi krokant en bruin aan alle zijden en haal ze uit de pan. Hou ze warm.
  • Voeg wat nieuwe olie toe en fruit het sjalotje glazig. 
  • Voeg de champignons toe en bak ze mee tot ze mooi bruin zijn.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Voeg de gnocchi en tuinbonen toe en schep alles goed om.
  • Werk af met de ringetjes pijpajuin.
TIP:

Dit is een prima vegetarisch gerecht. Wil je toch een stukje vlees erbij? Kies dan bijvoorbeeld voor gehaktballetjes of een stukje kalfsvlees.

Reacties